İçeriğe git

DAÜ “Sporda Başarının Sırrı” Programında Fitness ve Beslenmede Motivasyon Teknikleri Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi, Spor Psikoloğu Dr. Sertan Kağan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Sporda Başarının Sırrı adlı programa bu hafta Fitness ve Beslenme Danışmanı Sami Hamidi konuk oldu.

Söz konusu programda fitness ve beslenmede motivasyon teknikleri konuşuldu. Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Sami Hamidi, fitness ve beslenme danışmanlığı, fitness modellik, Türkiye’de yayınlanan Men’s Fitness dergisinde editörlük yapıyor ve yazılar yazıyor. Altı buçuk yıldır fitness ile uğraştığını ifade eden Hamidi, programda yıllardır sürdürdüğü beslenme tarzını ve spor yaşantısını anlattı. Yıllardır birçok yarışmaya katılan ve birincilikleri bulunan Hamidi, Sertan Kağan’ın “Sürekli motive olmayı nasıl başarıyorsunuz?” sorusuna karşılık ise, büyük hedeflere konsantre bir biçimde  motive olduğunu vurguladı. Öte yandan danışmanlarını motive etmenin yöntemlerinden de bahseden Hamidi, küçük hediyelerle danışmanların motive olabildiğini belirtti ve bunu örneklerle anlattı.  

Vücut geliştirme alanında Türkiye ve Avrupa’da yapılan birçok birincilikleri bulunan Sami Hamidi, son günlerde Türkiye Vücut Geliştirme Vakfı’nın her yıl düzenlediği yarışmanın “Athletic Men’s” fizik kategorisine hazırlandığını vurguladı. Programda izleyicilere sağlıklı spor anlamında öneriler de aktaran Hamidi,  söz konusu işin çok keyifli olduğunu, hedefleri arasında ise sonraki nesillere bir idol olarak bu işi bir yaşam tarzı olarak benimseyebilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.