İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi "XV. Fizyoterapide Gelişmeler" Kongresine Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, 8-12 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen  XV.  Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi’ne katıldı. Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen kongre, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinin yüksek katılımıyla gerçekleşti.

XV. Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi’ne DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ender Angın, Yrd. Doç. Dr. Gözde İyigün Yatar, Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil, öğretim görevlileri Öğr. Gör. Başar Öztürk, Öğr. Gör. Yasin Yurt, Öğr. Gör. Sevim Öksüz, Öğr. Gör. Tuğçe Kalaycıoğlu, Uzm. Fzt. İlker Yatar ve fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü öğrencileri katıldı.

Kongrede DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi adına ‘Hallux Valguslu Bireylerde Bantlamanın Plantar Basınç ve Başparmak Abduksiyon Hareket Açıklığına Olan Etkisi’, ‘Sağlıklı Bir Ayağın Gün İçerisinde Taban Basıncı Dağılımı Değişir mi?’, ‘Üniversite Öğrencilerinde Fiziksel Aktivite Düzeyi İle Alt Ekstremite Kas Kuvveti, Denge ve Endurans İlişkisinin İncelenmesi’, ‘Serebral Vasküler Olay Geçirmiş Yaşlı Bireylerde Depresyon Durumu ve Yaşam Kalitesi Karşılaştırılması’, ‘Sigara İçen ve İçmeyen Erkek Üniversite Öğrencilerinde Sıçrama ve Denge Performansında Farklılık Var mıdır?’ ve ’17 Yaşındaki Konjenital Transradial Amputeye Myoelektronik Protez Uygulamasının Fonksiyonel Sonuçları’ konulu sunumlar Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Yrd. Doç. Dr. Ender Angın, Yrd. Doç. Dr. Gözde İyigün Yatar, Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil, Öğr. Gör. Başar Öztürk, Öğr. Gör. Yasin Yurt, Öğr. Gör. Sevim Öksüz, Öğr. Gör. Tuğçe Kalaycıoğlu ve Uzm. Fzt. İlker Yatar tarafından gerçekleştirildi.  Ayrıca kongrede Prof. Dr. Harutoğlu ve Prof. Dr. Malkoç  ‘İnflamasyon ve Egzersiz’ konulu konferansta oturum başkanlığını yürüttüler.