İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesinden Gururlandıran Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Gökçil’in “Localization Of Ictal Pouting In Frontal Lobe Epilepsy: A Case Report” isimli makalesi Epilepsy & Behavior Case Reports dergisi Ağustos 2017 sayısında yayınlandı.

Yayınlanan söz konusu makalede Prof. Dr. Gökçil, üzerinde çalıştığı çalışmalar hakkkında bilgiler verdi. Bu çalışmalardan biri olan ve 6 yaşında epilepsy teşhisi konan çeşitli epilepsi ilaçlarına rağmen nöbetler uzun süredir hemen hergün tekrarlayan ve dirençli olarak devam eden 26 yaşında kadın hastaya ekibi tarafından yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda nadir görülen bir nöbet özelliği olan “nöbet sırasında somurtma” bulgusu saptandığını belirtti. Hastanın beyin MRI tetkikinde de doğumsal kaynaklı “kortikal displazi” denilen hücresel anormallik tespit edildiğini belirten Prof. Dr.Gökçil,  bu incelemeler sonucunda, ilaçlara rağmen nöbetleri devam eden hastaya ameliyat kararı verildiğini ve ameliyat sonrası hastanın 1 yıldır nöbetsiz olup ilaçları azaltılıp kesilme aşamasında olduklarını vurguladı.

Prof. Dr. Gökçil, makalesinde Tıp literatüründe nadir görülen bir bulgu olan “ictal pouting” yani nöbet sırasında somurtma hareketinin beyinde nöbet yerini belirlemede önemli bir bulgu olması nedeniyle diğer hastalarda yol gösterici olabileceği düşünüldüğünü vurguladı.