İçeriğe git

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölüm Yıl Dönümü Dolayısıyla Anma Mesajı Yayınladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Prof. Dr. Kılıç, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 85 yıl geçti, ancak O kalbimizde; düşünceleri de bizler ile birlikte yaşamaya devam etmektedir ve bizden sonraki nesillerle de ilelebet yaşayacaktır. Türk Halkı, Atatürk’ün liderliğinde küllerinden doğan bir Cumhuriyet kurmuştur. Türk Halkı, Kıbrıs’ta da Atatürk ve silah arkadaşlarının halk ile birlikte vermiş olduğu kurtuluş mücadelesini örnek alarak, verdiği bağımsızlık mücadelesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandırmıştır.

Bizler Ulu Önder Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda, bilimin ışığı ile yürümeye devam edeceğiz. Çünkü O’nun çizmiş olduğu yol, başarıya giden yoldur. O’nun düşünceleri, medeniyete ışık tutan yoldur. O’nun fikirleri; bizleri ileriye götürecek, daha iyi günlere taşıyacak fikirlerdir. Daima Ata’mızın izindeyiz ve onu büyük bir özlemle anıyoruz…

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için can veren tüm şehitlerimizi, Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı büyük bir özlem ve saygıyla anarken, tüm gazilerimize en derin minnet duygularımı iletirim.”