İçeriğe git

DAÜ Öğretim Üyesi IEEE’de Etki Faktörü Bakımından İlk Sırada Yer Alan Dergiye Editör Yardımcısı Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil, merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde olan Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE) çıkardığı “Transactions on Industrial Informatics” isimli dergide editör yardımcılığı (Associate Editor) görevine getirildi. IEEE, dünya üzerinde 150 ülkede toplam 400,000’e yaklaşan üye sayısı ile bilgisayar mühendisliği, biomedikal teknoloji, elektriksel güç, telekomünikasyon, uzay elektroniği, tüketici elektroniği gibi bir çok teknik alanda otorite sayılmaktadır.

“Transactions on Industrial Informatics” dergisi, SCI (Science Citation Index) indeksi tarafından taranan bir dergi olup  IEEE’nin çıkardığı tüm bilimsel dergiler içerisinde etki faktörü (impact factor) en yüksek olan dergidir. SCI kapsamına giren dergiler, bilimsel olarak değeri onaylanmış dergilerdir ve bu dergilerde çıkan yayınlar da bilimsel olarak geçerli olarak kabul edilir.  Bir derginin etki faktörü o derginin kalitesini gösteren bir göstergedir ve dünya çapındaki hakemli bilimsel dergilerin taranması neticesinde her bir yayının aldığı atıf sayısına göre yapılan bir değerlendirme sonucunda hesaplanır.

“Transactions on Industrial Informatics” dergisinin etki faktörünün 8.78 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kömürcügil, böyle anlamlı ve önemli bir göreve getirilmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, üstlendiği görevin hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem de DAÜ’nün bilimsel alandaki tanıtımına katkı yapacağına inandığını dile getirdi ve  kendisine akademik çalışma yapma imkanı veren DAÜ yönetimine teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Kömürcügil’in bugüne kadar yapmış olduğu yayınlar 570’in üzerinde atıf almış bulunmaktadır (kaynak: http://scholar.google.com.tr).