İçeriğe git

DAÜ Öğrencisinden Gururlandıran Albüm

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Omo Ovie Ogbodu, çevresindeki insanların din, dil, ırk gözetmeden bir arada yaşamalarını vurgulamak ve insanlarda farkındalık yaratmak için “Agbada” isimli tek parçadan oluşan albüm çıkardı. Nisan 2015 tarihinde yayını gerçekleştirilen söz konusu albüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yanı sıra aynı zamanda dünya genelinde de satışa sunulacak. Parça ayrıca YouTube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de yer almaya başladı.  

Albümde Kerry Wayne ismini kullanan Ogbodu, DAÜ’ye lisans eğitimi için Nijerya’dan geldiğini belirterek çevresinde ve dünya genelinde insanların her geçen gün umutlarını kaybettiğini gördüğünü bildirdi. Ogdobu bu nedenle öğrencilerin ve insanların motivasyonlarını artırmak ve siddet görüşünü benimseyen “Boko Haram” isimli gruba karşıt olarak “Agbada” isimli tek parçadan oluşan albüm çalışması gerçekleştirdi.

DAÜ’nün uluslararası ve çok kültürlü bir üniversite olduğunu belirten Ogbodu, DAÜ’ye araştırarak geldiğini ve burada eğitim almaktan son derece memnun olduğunu vurguladı. DAÜ’nün dünyanın birçok farklı bölgesinde eğitim veren üniversiteler arasında çok iyi bir yere sahip olduğunu aktaran Ogbodu, uluslararası eğitim ve kariyer için DAÜ’nün doğru adres olduğuna dikkat çekti.