İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Desteklemek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) desteklemek için yeni bir adım atıyor. Mimarlık Bölümü tarafından açılacak olan “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları: "Gezegenimizin Geleceğine Disiplinlerarası Bir Yaklaşım" dersi ile DAÜ öğrencileri sürdürülebilir kalkınmanın dört boyutuna (çevresel, sosyal, ekonomik ve kültürel) odaklanabilecekler.

Eğitim ve bilgi, gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkeler tarafından küresel bir ortaklıkla acil eylem çağrısı olan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmanın ilk adımı olarak kabul edilmektedir. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma 2030 gündeminin merkezinde yer almaktadır. 2015 yılında tüm Birleşmiş Milletler Üye Devletleri tarafından benimsenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, hem bugün hem de yarın insanlık ve gezegen adına barış ve refah için ortak bir plan sunmaktadır.

Bu bağlamda, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Hoşkara tarafından yürütülecek olan söz konusu ders ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na disiplinlerarası bir giriş sağlanarak, on yedi amacın ilerleme sürecinin ve zorluklarının öğrencilerin interaktif katılımıyla keşfedilmesi amaçlanıyor.