İçeriğe git

DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü ile Temel Eğitim Bölümü İş Birliğinde Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı Tanıtımı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü (LEÖAE) ile Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü iş birliğinde Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı lisans öğrencilerine tanıtıldı. DAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Programı’nda eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söz konusu tanıtım, Eğitim Fakültesi Ali Hikmet Civelek Salonu’nda gerçekleştirildi.

DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim Ve Araştırma Enstitüsü İle Temel Eğitim Bölümü İş Birliğinde Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı Tanıtımı Gerçekleştirildi 

Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı’ndan mezun olan öğrencilere okul öncesi eğitimi alanında yüksek lisans imkanı sunmayı amaçlayan söz konusu programın eğitim dili Türkçe olup, tezli ve tezsiz olmak üzere iki farklı program doğrultusunda eğitim yürütülmektedir. 2013 yılında öğrenci kabulüne başlayan Okul Öncesi Eğitim Yüksek Lisans programında, günümüze kadar birçok uzmanlık tezi hazırlanmış ve başarı ile tamamlanmıştır. Söz konusu yüksek lisans programında Erken Çocukluk Döneminde Gelişimin Desteklenmesi, Aile Eğitimi, Erken Müdahale, Yaratıcılık ve Oyun Gelişimi, Çocuk İstismarı ve Önlenmesi, Çok Kültürlü Eğitim, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarının Mesleki Gelişimi, Öğretim Programları ve Değerlendirilmesi konuları temel araştırma alanları olarak öne çıkmaktadır.

Dört yıllık Lisans eğitiminden mezun olan öğrencilerin başvuruda bulunabileceği program hakkında detaylı bilgiye DAÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nden veya 0392 630 1157 numaralı telefondan ulaşılabilir.