İçeriğe git

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Mönü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Glutensiz Şef Süleyman Engin’in sunumuyla gerçekleşen “Glutensiz Yaşam” konferansının ardından, Glutensiz Şef Süleyman Engin ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından glutensiz öğle yemeği mönüsü hazırlandı. İlk kez  yapılan Glutensiz Restoran Mönüleri ile çölyak hastalığına farkındalık yaratmak amaçlandı.

DAÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Çölyaklılar Derneği yemeğe yoğun ilgi gösterdi. Meyan ve Süryani Şerbetleri ile başlayan yemekte ilk olarak Dağ Kekikli Zeytinyağı, Zahter, Yöresel Peynir Topları ile Kuru Patlıcan Biber Dolması’ndan oluşan atıştırmalıklar ikram edildi. Hımmıs, Babağanuç, Nohutlu Yeşil Mercimekli Mehir’i Tanabur Çorbası takip etti. Ardından Kuru Domatesli Şeker Bostane, yöresel adı “Alluciye” olan ve Dana Köfte Parçacıkları ile sunulan Limon Soslu Kuzu But ikram edildi. Yanında da Dobo-Haşu Pilavı sunuldu. Kapanışta ise Rızzıp Halip, Hallaviye, Harire ile konuklar damaklarını tatlandırdılar.

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Mönü

Yemek sonunda özellikle Çölyaklılar Derneği üyeleri uzun süredir böylesine keyif aldıkları bir yemek yemediklerini ifade ederek, gerek Şef Süleyman Engin’e, gerekse DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’a teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Kılıç yaptığı konuşmada Turizm Fakültesi olarak sosyal sorumluluk anlamı taşıyan tüm projelere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu tip çalışmalarla hem öğrencilerin farklı alanlarda gelişimine hem de topluma katkı sağladıklarını vurguladı. Prof. Dr. Kılıç DAÜ Turizm Fakültesi olarak üzerlerine düşen  görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.