İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinden Önemli Temsiliyet

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi 2015 – 2016 Akademik Yılı mezunlarından Yelin Subaşı ve Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Marianna Najjar, çalışmalarını sunmak üzere davetli olarak gittikleri ''36th International Winter-Workshop on Clinical, Chemical and Biochemical Aspects of Pteridines and Related Topics - 36. Uluslararası , Pteridinler ve İlişkili Konuların Kimyasal Biyokimyasal ve Klinik Yönleri  Kış Çalıştayı” nda DAÜ’yü başarıyla temsil ettiler.

DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Gönül Şahin ve Yrd. Doç. Dr. İmge Kunter’in koordinatörlüğünde yürütülen bilimsel çalışmayı sunmak üzere Innsbruck, Avusturya'ya giden Yelin Subaşı ve Marianna Najjar, Şubat 2017 tarihinde DAÜ’ye davetli olarak gelen Avusturya Innsbruck Tıp Üniversitesi Biyokimya Bölüm Başkan Yardımcısı, Tıp ve  Klinik Kimya Derneği Onur Üyesi Prof. Dr. Dietmar Fuchs tarafından kongreye davet edilmişlerdi.

Yelin Subaşı ve Marianna Najjar burslu olarak katıldıkları bilimsel toplantıda, neopterin ve karaciğer kanseriyle ilişkisini araştıran çalışmalarını sunarak Prof. Dr. Dietmar Fuchs ile Eczacılık Fakültesi’nin başlattığı araştırma işbirliğini sağlamlaştırmış oldular.

Toplantı sırasında alanında çok iyi bilim insanları ile karşılaşma fırsatı yakalayan öğrenciler, çeşitli çalışma gruplarından, yüksek lisans ve doktora programlarına katılmak için davet aldılar. Bunun yanında toplantı sonrası, düzenleme kurulu ve çeşitli katılımcılar tarafından projelerinin başarısı ile ilgili geri bildirimler de aldılar.