İçeriğe git

DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Panel Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Diyetisyenler Günü kapsamında “Diyetisyenlik Mesleği, Meslek Örgütleri ve Yasal Düzenlemeler” başlıklı panel düzenlendi. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Şampiyon Melekler Amfisi’nde gerçekleşen panelin başkanlığını DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ile Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceren Gezer üstlendi.

Uzmanlar Sunum Yaptı

Panel kapsamında; Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ “Meslek Örgütüne Üye Olmanın Önemi ve Meslek Örgütlerinin Toplumsal Yaşamdaki Yeri”, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hidayet Ağören “Dünden Bugüne Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ve Birlik Yasasının Kazandırdıkları”, Diyabet Diyetisyenliği Derneği Eş-Başkanı Prof. Dr. Emine Yıldız “Mesleki Branşlaşmada 25 yıl Diyabet Diyetisyenliği” ve Pediatri Diyetisyenliği Derneği Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hülya Gökmen Özel “Mesleki Branşlaşmada Türkiye’deki Durum Pediatri Diyetisyenliği Derneği Örneği” ile “Türkiye ve Kıbrıs’ta Beslenme ve Diyetetik Eğitiminde Güncel Durum” başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi.

Diyetisyenler Günü kapsamında mesleki örgütlenmenin önemi dernek ve birlik üyelikleri hakkında güncel bilgiler ve Diyabet, Pediatri Diyetisyenliği gibi alanların örneklendirilerek güncel eğitim süreçlerinin anlatıldığı panele, öğrenciler ve mezunlar büyük ilgi gösterdi.