Tanbûri Cemil Bey'i Anma Konseri

Bitiş:
Yer:
Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

2016 yılı, son devrin büyük Türk bestekarlarından Tanbûri Cemil Bey’in vefatının 100’üncü yılıdır. Bundan dolayı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, 2016 yılını “Tanbûri Cemil Bey’i Anma Yılı” olarak ilan etmiştir.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) işbirliğiyle bir konser gerçekleştirilecektir. Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar ve ekibinin hazırlayıp sunacağı konser 6 Mayıs 2016 Cuma günü, saat 18:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecektir. Girişin ücretsiz olacağı konsere tüm halkımız davetlidir.