Dördüncü Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Tema: “Barış İstiyorsanız, Adaleti Sağlayın”

Konferans tarihleri : 19-21 Kasım 2014

Davetli konuşmacı: Profesör Oliver Richmond, Manchester Üniversitesi, Humanitarian and Conflict Response Institute, İngiltere

Konferansın internet sitesi: http://crcp2014.emu.edu.tr

Düzenleyen : Barış için Araştırma ve İletişim Merkeziİletişim Fakültesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Barış için Araştırma ve İletişim Merkezi, “Barış İstiyorsanız, Adaleti Sağlayın” genel teması altında bildiri, panel ve etkinlik önerilerinizi beklemektedir. Gazimağusa’da bulunan Salamis Bay Conti Oteli’nde 19-21 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak olan Dördüncü Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı, araştırmacıları, aşağıdaki konulardaki çalışmalarını sunmak ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya getirmeyi hedeflemektedir:

• Barış ve çatışma
  • Adalet (koşulsuz) ve yasalar (koşullu)
  • Barış için hatırlamak ve unutmak
  • Belgesel: Hatırlamanın bir yolu olarak film?
  • Sahneyi filme çekmek /unutmak
  • Barış gazeteciliği
  • Etnosantrizm ve ırkçılık, cinsiyetçilik, milliyetçilik, oryantalizm, yaşa dayalı ayrımcılık, etçilik, türcülük
  • Etnosantrizm ve yabancı düşmanlığı
  • Hakikat ve uzlaşma
  • Hakikat, temsil ve medya
  • Epistemik şiddet ve bunun fiziksel şiddetin ortaya çıkışındaki rolü
  • Şiddetsizliğin teori ve siyaseti
  • Göç, sürgün ve diaspora
  • Kültürler arası ve uluslararası iletişim
  • Başka küreselleşme
  • Misafirperverlik ve düşmanlık
  • Etik ve siyasi sorumluluk
  • Diyalog ve diyaloğa dayalı ben-öteki ilişkileri
  • İnsan-hayvan ayrışması ve bunun yarattığı sorunlar
  • Yeryüzü ile ilişkimiz
  • Demokrasi ve kapitalizmin barış ve adalet ile ilişkisi

Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmış bildiriler kabul edilecektir. Her iki dildeki bildiriler ayrı oturumlarda sunulacaktır.  Öte yandan, açılış ve kapanış oturumları İngilizce olacaktır.

Bildiri önerisi göndermek için son tarih 15 Ekim 2014’tür.

Bildiri özetinizi (300 kelimeden fazla olmamak koşuluyla) lütfen şu adrese gönderiniz: crcp@emu.edu.tr