5. Uluslararası Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Konferansı Neoliberal Söylem ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ-KAEM), Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa’da 25- 26- 27 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Konferansı, “Neoliberal  Söylem  ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” genel teması altında, ekonomi, sosyoloji, psikoloji, politika, hukuk, iletişim, sanat, ve çeşitli disiplinlerden akademisyenleri, araştırmacıları ve aktivistleri bir araya getirerek, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların deneyimlerinin neoliberal söylem ve politikalar çerçevesinde nasıl bir değişim ve dönüşüm geçirmekte olduğunu  farklı disiplinlerden ve disiplinlerarası bilimsel çalışmalar ışığında farklı bakış açılarından tartışmayı amaçlamaktadır.

Neo-liberal söylem, devlet-toplum-birey sorunsalına çok boyutlu bir çerçeveden bakmamızı zorunlu kılmaktadır. Bu temelde konferans, neoliberal söylem ve politikalar üzerinden toplumsal cinsiyet kimliğini ataerkillik, feminist teori, sosyal adalet, siyasal katılım, cinsellik, medya, eğitim ve insan hakları bağlamında tartışmaya açmayı amaçlamaktadır.

Üç gün sürecek olan konferansta aşağıdaki konularda bildiri sunumları gerçekleştirilecektir:

Neoliberal söylem ve politikalar bağlamında:

• Ataerkillik
  • Feminist Teori