İçeriğe git

Sokağa Çıkma Yasağı 30 Nisan 2020 Tarihine Kadar Uzatılmıştır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakalar Kurulu tarafından Corona Virüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, süresi dolan kısmi sokağa çıkma yasağı ile tam sokağa çıkma yasağı (gece saat 21:00’den sabah saat 06:00’ya kadar) sürelerini, 30 Nisan 2020 tarihinde kadar ilçeler arası geçiş olmayacak şekilde uzatmıştır.

Dipkarpaz, Yenierenköy ve Sipahi köylerinde uygulanan tam sokağa çıkma yasağı kaldırılmış ancak bu yerleşim yerlerinde, ülkenin diğer bölgelerinde geçerli olan kısmi ve tam sokağa çıkma yasakları aynen geçerli olmaya devam edecektir. Ayrıca Dipkarpaz, Yenierenköy ve Sipahi köyleri ile Karşıyaka, Lapta ve Alsancak bölgelerine giriş çıkışlarda uygulanan polis kontrolü de kaldırılmıştır.

Hepimizin sağlığı ve güvenliği için halkımızı sorumluluk bilinci ile hareket etmeye, alınan kararlara mutlak surette uymaya ve polise yardımcı olmaya davet eder, sokağa çıkma emirnamesine uymayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat çerçevesinde cezai kovuşturma başlatılacağını bir kez daha hatırlatırız.