Pandemi Sonrası Dönemde Yurtları Ücretsiz Kullandırma Kararı Alınmıştır

Değerli Öğrenciler,

Bilindiği üzere, 2019-2020 akademik yılı bahar dönemine başlarken, DAÜ yurtlarında kalan öğrencilerimize % 25 lik bir yurt ücreti indirimi getirerek zorlaşan ekonomik şartlarda DAÜ yurtlarını tercih eden öğrencilerimizin yanında olduğumuzun mesajını vermiştik. Ancak daha sonra gelişen pandemi sürecinde, DAÜ yurtlarında kalan birçok öğrencimiz, ailelerinin yanına dönmüştür. Bu öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun şahsi eşyaları halen yurt odalarındadır ve öğrencilerimiz dönene kadar da kendi odalarında muhafaza edilecektir. Diğer yandan, 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi başında DAÜ yurtlarını tercih edip, yurt ücretlerini ödemiş veya ödemek üzere taksitlendirmiş ancak adadan ayrılan öğrencilerimizin yaklaşık 3 aylık bir süre için yurt odalarını fiziki olarak kullanmadıkları da bir gerçektir. Bunu dikkate alan rektörlüğümüz, bu konuda da öğrencilerimizin yanında yer alarak mevcut pandemi süreci boyunca 3 ay süreyle fiziki olarak kullanmadıkları yurt odalarını, pandemi sonrası dönemde yani yaz döneminde ve/veya 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğrencilerimize, ücretsiz kullandırma kararı almıştır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Hasan Demirel