İçeriğe git

Mezuniyet Haftası Etkinlikleri

Rektörün Mesajı

Prof. Dr. Aykut Hocanın
Rektör

Değerli Mezunlar,

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde aldığınız kaliteli eğitim ile profesyonel yaşantınıza en iyi şekilde hazırlandınız ve alanlarınızda birer uzman olarak mezun oldunuz. Her birinizle gurur duyuyor ve özverili çalışmalarınız sonucunda elde etmiş olduğunuz bu başarıyı gönülden kutluyorum. Aynı zamanda bizlere güvenerek sizleri Üniversitemize emanet eden ve her zaman sizlere destek olan ailelerinizin de bu başarıdaki payı şüphesiz ki çok büyüktür. Onların da mutluluğunu paylaşıyor, kendilerini tebrik ediyorum.

Mezuniyetinizin ardından dünyanın farklı ülkelerinde ve meslek alanlarında, Doğu Akdeniz Üniversitesi diplomasına sahip olmanın sizlere sağlayacağı ayrıcalıkları hemen fark edeceksiniz. Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve konumlandığımız coğrafyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer almaktadır. 106 farklı ülkeden 16 bin 500'ü aşkın öğrencinin kaliteli ve nitelikli eğitim almakta olduğu Doğu Akdeniz Üniversitesi, prestijli uluslararası akreditasyonlara sahip programları ile farklı bağımsız uluslararası üniversite değerlendirme kuruluşları tarafından da dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Üniversitemizde nitelikli eğitim alırken, aynı zamanda farklı ülkelerden gelen öğrencilerle ve farklı kültürlerle de tanışma fırsatı bularak, kendinizi sosyal ve kültürel yönden de geliştirme imkanı yakaladınız. Şüphesiz ki bu imkan da sizlerin profesyonel yaşantısına olumlu şekilde yansıyacaktır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu olmak, avantajları kadar önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bugün hemen hemen dünyanın her ülkesinde bir Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu bulunmaktadır ve mezunlarımız üniversitemizin dışa yansıyan yüzü olmalarının yanında, elde ettikleri başarılarla da bizleri daima gururlandırmaktadır. Mezunlarımızla daima iletişim içerisinde olmaya devam etmekte ve onların kariyerlerine sağlayabileceğimiz katkıları da sağlamaktayız. Mezuniyetinizden sonra da üniversitemizin kültürünü yaşatacağınıza ve kurumumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanıyorum. Bugün biz sizlerden ayrılmıyoruz. Sizleri fahri birer temsilcimiz olarak dünyanın çeşitli yerlerine uğurluyoruz.

Hayatınızın bu yeni evresinde, insani değerlerinizi koruyarak ve etik değerlere bağlı kalarak daima öğrenmeye açık olmanızı ve her zaman hayallerinizin peşinde koşmanızı öneriyorum. Daha fazla sorumluluk almaktan ve cesaret göstermekten asla çekinmeyiniz. Yenilikleri her zaman takip ederek, burada aldığınız kaliteli eğitimi çalışmalarınıza yansıtınız. Kariyerinizde karşınıza pek çok zorluk çıkacaktır. Her türlü zorluk karşısında, tıpkı sizden önceki mezunlarımız gibi yılmadan, cesaretle, sabır ve sebat göstererek başarılı olacağınıza inanıyorum. 

Başta hocalarınız olmak üzere tüm üniversite çalışanlarımız, başarılarınızı ve mutluluğunuzu en derin şekilde sizlerle paylaşmaktadır. Sizler de bir DAÜ mezunu olarak, üzerinizde emeği olan hocalarınızı lütfen unutmayınız ve bizlerle ve burada edindiğiniz arkadaşlarınızla iletişiminizi sürdürünüz. Sizlerin başarı hikayelerini takip etmek ve başarılarınızla övünmek bizim için çok değerlidir. Sizlere ve ailelerinize her zaman kapımız açıktır ve sizleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, yolunuz açık olsun...

Prof. Dr. Aykut HOCANIN
DAÜ Rektörü

Mez​uniyet Haftası Programı

10 Temmuz 2023, Pazartesi

Mezuniyet Töreni Provası (Master ve Doktora)

Saat: 14:00
Yer: Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı
Saat 12:30 / 12:45 / 13:15 'den itibaren DAÜ 2 Yurdu ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (ana giriş kapısı) otobüs duraklarından ring servisi düzenlenecektir.

Mezuniyet Töreni Provası (Ön Lisans ve Lisans)

Saat: 17:00
Yer: DAÜ Stadyumu

Tören Kokart Dağıtımı

Tören alanlarında Fakülte İdare Amirleriniz ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından dağıtılacaktır.

Mezuniyet Yürüyüşü

Saat: 20:00
Yer: Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)
DAÜ Stadyumundan otobüslerle yürüyüş toplanma yerine geçilecektir.

11 Temmuz 2023, Salı

Mezuniyet Töreni (Master ve Doktora)

Saat: 16:00
Yer: Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Saat 14:30 / 15:00'den itibaren DAÜ 2 Yurdu ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (ana giriş kapısı) otobüs duraklarından ring servisi düzenlenecektir.

Youtube Canlı Yayın

Mezuniyet Resepsiyonu

Saat: 19:00
Yer: DAÜ Deniz Tesisleri
Katılım ücretsiz olup, arzu eden aile üyeleri de katılabilir. Resepsiyona uygun kıyafetle katılımınız beklenmektedir.

Saat 18:15 / 18:45'den itibaren DAÜ 2 Yurdu ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (ana giriş kapısı) otobüs duraklarından ring servisi düzenlenecektir.

12 Temmuz 2023, Çarşamba

Mezuniyet Töreni (Ön Lisans ve Lisans)

Saat: 19:00
Yer: DAÜ Stadyumu

Tören Alanına Giriş Saati
Velilerimiz saat 17:30'den itibaren tören alanına giriş yapabilirler.

Youtube Canlı Yayın

18 Temmuz 2023, Salı

Tören Fotoğrafları Dağıtımı

Tarih: 18 Temmuz 2023
Tören fotoğrafları aşağıdaki bağlantıdan indirilebilecektir. 
https://alumni.emu.edu.tr/2023spring

1 Ağustos 2023, Salı

Mezuniyet Tören Videosu

1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren DAÜ TV YouTube hesabından indirilebilir.

Konaklama

Misafirler İçin Konaklama Fiyatları 

Daha fazla bilgi için:
   E-Posta: helpdesk@emu.edu.tr 
   WhatsApp: +90 539 107 16 16