İçeriğe git

DAÜ Lisansüstü Programlarına %100 ve %50 Burs Başvuruları Devam Ediyor!

Doğu Akdeniz Üniversitesi , 2015 – 16 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü programları için T.C ve 3. Ülke vatandaşlarına yönelik öğrenim ücreti bursuna başvuru tarihleri belirlendi.

Öğrenci adaylarının, lisansüstü program online başvuru formu (http://www.emu.edu.tr/applyonline) üzerinde burs taleplerini belirtmeleri gerekmektedir. Başvuruların burs açısından dikkate alınabilmesi için 17 Ocak 2016 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Başvuru sonuçları 12 Şubat tarihinde üniversite web sitesinden ilan edilecektir (www.emu.edu.tr).

Üniversitemiz “Öğrenci Bursları ve İndirimli Öğrenim Ücreti Uygulama Yönetmeliği” uyarınca;

  1. Yüksek Lisans programlarından herhangi birine ilk kez kayıt yapan TC uyruklu öğrencilerden, lisans mezuniyet ortalaması en az 3.00 veya eşdeğeri olan 1 kişiye %100, lisans mezuniyet ortalaması en az 2.75 veya eşdeğeri olan 2 kişiye de %50 lisansüstü öğrenim bursu verilir.
  2. Doktora programlarından herhangi birine ilke kez kayıt yapan TC ve 3. Uyruklu öğrencilerden (her birine ayrı ayrı) lisans mezuniyet ortalaması en az 3.00 veya eşdeğeri olan 1 kişiye %100 veya 2 kişiye %50 lisansüstü öğrenim bursu verilir.

Lisansüstü bursu hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.emu.edu.tr/lisansustu adresinde bulunan ‘Lisansüstü Program Bursları’ bölümünden ulaşabilirsiniz.

Not: KKTC uyruklu öğrenci adayları http://grad.emu.edu.tr/index.php/igsr_tr/ucretler adresindeki indirimli ücretlerden yararlanabildiği için bu kategorideki burslar TC uyruklu öğrenci adaylarına yöneliktir.

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa, KKTC
Tel: 0392 630 1157, e-posta: igsr@emu.edu.tr