İçeriğe git

DAÜ Bahar Etkinlikleri İptal Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, sabaha karşı, merkezi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde olan ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 7,7 büyüklüğünde olduğu duyurulan, yine ikincisi  aynı gün öğle saatlerinde merkezi Elbistan ilçesi olan ve AFAD tarafından 7,6 büyüklüğünde olduğu açıklanan iki  büyük yıkıcı deprem felaketi yaşanması sebebiyle, her yıl geleneksel olarak düzenlenen DAÜ Bahar Etkinlikleri’nin bu yıl yapılmayacağını açıkladı.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, 10 binlerce kişinin yaşamını yitirdiği felaketten dolayı DAÜ’nün büyük üzüntü içerisinde olduğu belirtilirken, 7 Nisan 2023 tarihinde yapılması planlanan Sound Set Festivali, 13 Nisan 2023 tarihinde yapılması planlanan 10. Türkülerle DAÜ etkinliği, 12 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan 11. Rock N’ EMU etkinliği ile 17-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan DAÜ 26. Bahar Festivali’nin iptal edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, DAÜ ile Kitap Buluşmaları 2023 etkinlikleri kapsamında Mart ayında düzenlenmesi planlanan Kitap Fuarı’nın da ileriki bir tarihe ertelendiği kaydedildi.