İçeriğe git

DAÜ 21. Bahar Festivali İptal Edildi

Manisa’nın Soma ilçesinde Soma Holding’e bağlı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait maden ocağında, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen trafo patlaması sonucu yüzlerce işçi hayatını kaybetmiş, yüzlercesi ise yaralanmış ve birçok ailenin ocağı sönmüştür. Bu elim olay, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) tüm mensuplarını da derinden üzmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde söz konusu olaydan dolayı yas tutulurken, 21 – 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyurulan Üniversitemiz 21. Bahar Festivali’nin yapılmasının uygun olmayacağı görüşündeyiz.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu ve Kulüp Temsilcilerinin de konuyla ilgili görüşlerine başvurulmuş ve öğrencilerimiz de Soma maden faciasından dolayı Bahar Festivalimizin iptal edilmesinin daha uygun olacağı yönünde görüş belirtmişlerdir.

Bu bağlamda, DAÜ 21. Bahar Festivali’nin iptal edildiğini tüm kamuoyu ile paylaşır, böyle faciaların bir daha yaşanmamasını temenni eder, vefat eden maden işçilerine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı olanlara ise acil şifalar dileriz.

DAÜ Rektörlüğü