Akademik Af

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren akademik af ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, 65/2005 sayılı KKTC Yükseköğretim yasası tahtında faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilenlere öğrenimlerine devam edebilme hakkı verilmesine ilişkin (Geçici Kurallar) (Değişiklik) yasanın yürürlüğe girdiği belirtilerek, “Bu durumda, DAÜ’de hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama (DGS) ve lisans öğrenimi gören öğrencilerden; 1 Ekim 2018 tarihine kadar kendi isteği ile ilişkileri kesilenler ve/veya kesilecek olanlar dahil, üniversiteden uzun süreli uzaklaştırma ve/veya daha ağır disiplin cezası alanlarla, Ankara Üniversitesine devredilen Tıp Fakültesi öğrencileri hariç, diğer sebeplerle ilişiği kesilen öğrencilerin 31 Ocak 2019 tarihine kadar Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir” denildi.

Detaylı Bilgi Alınabiliyor

Aftan yararlanarak eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilerin, 31 Ocak 2019 tarihine kadar DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden bilgi alınabiliyor. Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Tel: 0392 630 1217, e-mail: registrar@emu.edu.tr Web: http://registrar.emu.edu.tr.