İçeriğe git

100 SES Koro Okulu Kış Kampı

100 Ses Koro Okulu; Akademik ve Toplumsal yapıda Koro ve Eğitim kültürlerini geliştirmek üzere  temellerini KKTC’nde, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 2013 yılında atmış, uluslararası yapıda çalışmalarına başlamıştır.

İlk olarak Akademik yapıda eğitsel ve performans eğitim programlarını geniş bir koro ağı çerçevesinde sunmak üzere Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Müzik Bölümleri öğrencileri ile Koro Şefi, Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Adaylarından oluşan 100 Ses Gençlik Korosu ve 100 Ses Eğitimciler Koroları ile ilk çalışmalarına başlamıştır. Kış ve Yaz aylarında bir haftalık yoğun kamp dönemi içinde çalışmalarını sürdüren 100 Ses Koro Okulu Koroları, performans eğitimleri, şeflik eğitimi sınıfları, koro eğitimi alanlarındaki birçok başlıkta dersler ile farklı alanlarda destekleyici eğitimler gerçekleştirmekte ve sonuçlarını birçok konser, seminer, atölye uygulamaları ile aktif bir program modeli sunmaktadır. 100 Ses Koro Okulu ayrıca toplumsal alanda geliştirdiği programlarla Türkiye ve KKTC’nde polifonik yapıda çocuklu yaşlardan, ileriki yaş dönemlerine kadar müzik eğitimi, müzik yapma becerilerini koro eğitimi aracılığı ile gerçekleştirmek üzere çeşitli programlar sunmaktadır. Bu yapıda 100 Ses Koro Okulu Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde polifonik koro eğitimi ve kültürlerinin toplumsal alandan, akademik alana geniş bir yapıda bir sistem dahilinde gelişimler göstermesine katkılar sunmak üzere çalışmalarını geliştirmektedir.

Bu bağlamda 1-5 Şubat 2016’da ülkemizde gerçekleştirilecek olan 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı için  KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlköğretim-Ortaokul ve Lise Müzik Öğretmenlerinin kampa katılımları için  100sesbilgi@gmail.com mail adresine başvurarak veya 100 Ses Koro Okulu KKTC Bölgesel Koro Şefi Erkan Dağlı’ya 0548-8889977 telefon numarası ile ulaşarak başvurabilecekler.