DAÜ’nün Öğrencilerine Yaptığı Yardımlar Artarak Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), küresel ölçekte devam eden Korona Virüs Salgını dolayısıyla ortaya çıkan krizi sağlıklı, etkin ve verimli bir şekilde yönetebilmek için her alanda çalışmalarına ara vermeden devam etmekte olduğunu ve bu kapsamda DAÜ Rektörlüğü tarafından DAÜ öğrencilerine yönelik yardım seferberliği çalışmalarını büyük bir dayanışma ve özveri ile başlattığını duyurmuştu. Bu seferberlik artarak devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.  Doğu Akdeniz Üniversitesi bir yandan kampüs içinde ve dışında bulunan ihtiyaçlı öğrencilere gıda, temizlik ve hijyen malzeme yardımları yaparken, diğer yandan üniversitenin başlatmış olduğu uygulama ile tüm hijyen ve sağlık tedbirlerini alarak Tabldot restoranını tekrardan işlevsel hale getirmiştir. Böylece, DAÜ bünyesinde yer alan diyetisyenler ve bilim insanları denetiminde DAÜ’ye ait yurtlarda kalan öğrencilerimize ücretsiz olarak yemek dağıtımına başlanmıştır.

Tabldot Restoranının Kapasitesi Artırıldı

Rektörlüğümüzün yeni almış olduğu bir karar ile Tabldot restoranının kapasitesi artırılmıştır. Bu kapsamda yalnızca DAÜ yurtlarında kalan öğrencilere değil; özel yurtlarda kalan, ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimize, dönüşümlü olarak ücretsiz yemek dağıtımı uygulamasını, artırılmış kapasitemizle devam ettirmekteyiz. Yemekler, DAÜ Yurtlar Müdürlüğü tarafından hijyenik paketler içinde öğrencilerin kapılarına servis edilmektedir. “DAÜ Mutfağında Bereket Var, Mutfakta Tuzunuz Bulunsun” ilkesinden hareket ile, gerek bölgedeki iş insanları, kurumlar ve bireysel olarak yardımseverler gerekse Ada’nın farklı yerlerinden kişi ve kurumlar mutfağımıza destek vermektedirler. Bu birliktelik bizi daha da güçlü kılmaktadır.   El ele vermenin, aile olmanın değeri böylesi günlerde daha da belirgin olarak ortaya çıkmaktadır.

Yardımlar Artarak Devam Ediyor

Bugün DAÜ, yaşanan krizden ötürü, 6,000’i aşkın öğrenciye destek vermeye çalışmaktadır. Bu nedenle üniversitemizin tüm kaynaklarını etkin, verimli ve sürdürülebilir bir yapı içerisinde kullanmaktadır. Üniversitemize yapılan yardımlar özellikle bu noktada bizler için büyük bir değer taşımaktadır. Yardım kampanyamızın başladığı günden bu güne kadar öğrencilerimize yapılan yardımlar artarak devam etmiştir. Bu katkıların devam etmesi bizleri daha da güçlü kılacaktır. Bu kapsamda öğrencilerimiz özelinde üniversitemize katkı yapan tüm yardımsever kurum ve kişilere teşekkürü bir borç biliriz. Öncelikle, Üniversitemiz Rektörlüğü öğrencilerimize ilk etapta 2,700 adet, daha sonra da 2,000 adet olmak üzere yardım paketleri hazırlatmış, ücretsiz yemek hazırlanabilmesi için, mutfak için gerekli tüm organizasyonu yapmıştır. DAÜ’nün akademik ve yönetsel personeli ile öğrencilerinin bulunduğu gönüllüler grubu bu kapsamda her gün daha etkin olabilmek için çalışmaktadır. Ayrıca mezunlarımız da üniversitemiz ile büyük bir dayanışma içerisindedirler.

Mutfakta Tuzu Bulunan Herkese Teşekkür

Bu süreçte bizde destek veren birçok kurum ve yardımsever iş insanı vardır. DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, DAÜ-PER-SEN, DAÜ-KOOP, bizlerden desteklerini esirgemediler. Öğrencilerimiz için ele ele verip büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Üniversitemize destek veren yardımsever kişi ve kuruluşların listesi aşağıda alfabetik sıraya göre verilmiştir.

• Ahmet Doğan, Kocareis Restoran
  • Kaner Grup
  • Kasap Mehmet Güder
  • Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası
  • Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF)
  • Kırnı -Hacı Ali
  • Kızılay
  • KKTC Başbakanlık
  • KKTC Başbakanlık Müsteşarı, Suat Yeldener
  • KKTC Cumhurbaşkanlığı
  • KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı
  • KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı- Nazım Çavuşoğlu
  • KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Daire Müdürü, Ziya Öztürkler
  • KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü, Cengiz Topel Uzun
  • KOOPBANK
  • Latifoğlu Ltd
  • Mahmut Özçınar, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği
  • Maraş Bölge Üreticileri
  • Mehmet Doğan
  • Mehmet Eziç, Eziç Restoran,
  • Mehmet Gazioğlu
  • Mehmet Kasap Ltd.
  • Mehmet Seven
  • Metgin Ltd.
  • Meysu
  • Mez Koop Bankası,
  • Musa Cura, Umut Ticaret (Cura Soğuk Hava Deposu)
  • Mustafa Damcıoğlu
  • Mustafa Gürler
  • Mustafa Uluçay
  • Mustafa Zorlu, Maraş, Harika Bölgesi Muhtarı,
  • Mücahit Kaya, Gazimağusa Belediyesi
  • Narin Unlu Mamulleri
  • Niyazi Sanal, AKOL Grup,
  • Orçun Kasap
  • Özgür Mesaryalı,
  • Pamukkale Ekmek Fırını
  • Salih Yalınca, Yalınca Kasap
  • Sandras Café
  • Sebze Meyve Sepeti,
  • Semra Ltd
  • Senar Gökçe
  • Seyit San
  • Sivil Savunma Teşkilatı
  • Sonuç Zorlu
  • Sultan Büfe
  • Sunat Atun, A & S Atun Ltd.
  • Şevket Hançerli
  • Türkay Hocanın, Mis Yoğurtları
  • Yapım İnşaat Müteahhitlik
  • Yeni Çağ Market