İçeriğe git

Yeşil Barış Hareketi Temsilcileri DAÜ İletişim Fakültesi’nde Seminer Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nde Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç, Genel Sekreter Doğan Sahir ve Sosyal İşler Sorumlusu Filiz Tel’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, yetersiz geri dönüşüm ve çevre kirliliğinin küresel ısınma ve buna bağlı olarak iklim değişiklikleri ile çölleşmeye neden olduğuna vurgu yapıldı. Bu kapsamda çevre duyarlılığı ve geri dönüşümün önemine değinilen seminerde, çevreyle ilişkili küreselleşen sorunlara karşın harekete geçilmesi gerektiği çağrısı yapıldı.

Yeşil Barış Hareketi Temsilcileri DAÜ İletişim Fakültesi’nde Seminer Verdi 

İnsanın kendisini çok özel görerek doğaya hükmetme çabası içerisinde yanlışlar yaptığına değinen Doğan Sahir, bu bağlamda çevreyi ve dolayısıyla insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen birçok kirlilik çeşidi olduğunu belirtti. Geri dönüşümün kaynakların tüketimiyle oluşacak olumsuz etkenlere karşın önemini vurgulayan Sahir, bu alanda farkındalık yaratmayı da amaç edindiklerini ifade etti.

Yeşil Barış Hareketi Temsilcileri DAÜ İletişim Fakültesi’nde Seminer Verdi 

Fidan dikmenin yanı sıra ağaç kesmeye engel olunmasının gerektiğini belirten Feriha Tel ve Ersun Aytaç ise, ormanların hızlı bir şekilde tahrip edildiğini belirtti. Çevreye karşı duyarlı bir bilincin toplumda yerleşebilmesi adına birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini de ifade eden Tel ve Aytaç, örnek olarak ise “Teneke Çocuk Geri Dönüşüm Projesi” ve düzenledikleri kısa film yarışmalarına değindi. DAÜ EMU Genesis IMC Agency tarafından düzenlenen seminer, katılımcıların sunumlarının ardından son buldu.