İçeriğe git

Webometrics Türk Bilim İnsanları Sıralamasında DAÜ'den Prof. Dr. Mustafa Halilsoy da Yer Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Halilsoy Webometrics Türk Bilim İnsanları Sıralamasında ilk 1000’e girme başarısını gösterdi. Merkezi İspanya’da bulunan ve İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Milli Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren merkez tarafından yürütülen ve dünyada faaliyet gösteren 20 binin üzerinde üniversite üzerinde araştırmalar yaparak liste hazırlayan “Webometrics”, Türk Üniversiteleri'nde faaliyet gösteren akademisyenlerin Google Akademik Alıntıları’na (Google Scholar Citations) göre “İlk 1000” sıralamasını yayınladı.

Söz konusu sıralamada 631. sırada yer alan Prof. Dr. Halilsoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 100’ü aşkın bilimsel makalesinin olduğunu ifade etti. DAÜ’lü bir akademisyen olarak böylesi bir sıralamada yer almanın gurur verici olduğuna değinen Prof. Dr. Halilsoy, Einstein’ın genel görecelik kuramı ile ilgili çalışmalarının en önemli çalışmalarının başında yer aldığını belirtti. 

Sözü geçen veriler Aralık 2014 ayının 3. haftası sırasında dünya genelindeki Türk üniversitelerinde görev yapan araştırmacıların profillerinden elde edildi. Sıralama listesi BETA olup araştırmacıların Google Scholar Citations veritabanındaki gönüllü mevcudiyetleri doğrultusunda hazırlandı. Liste h-endeksine göre büyükten küçüğe göre sıralanan ve ikincil olarak toplam referans sayısı kriterine göre sıralanmış en iyi 1000 kişiyi kapsamaktadır.