İçeriğe git

'Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu' DAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından düzenlenen “Uluslarararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu” 25 Kasım 2014 Salı günü saat 09:30’da Salamis Bay Conti Resort Otel’de gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu açılış töreni saygı duruşu, istiklal marşı ve ardından DAÜ tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Açılışta sırasıyla sempozyum düzenleme komitesi adına Yrd. Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve KKTC İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay birer konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı öğrencileri müzik dinletisi gerçekleştirdi.  

Sempozyum oturum Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş’in gerçekleştirdiği sunum ile başladı. 26 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan sempozyum süresince Türkiye’nin, KKTC’nin ve diğer Türk Dünyası Devletleri’nin yerel yönetim sistemleri “Yerel Yönetimlerin Sorunları” adı altında ele alınacak.