İçeriğe git

Uluslararası Turizm Konferansı DAÜ Ev Sahipliğinde Başladı

2011 yılından bu yana Türkiye, Yunanistan, Tayvan, Mauritius, Japonya ve Çin’de düzenlenen “Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management” (AHTMM –Turizm ve Otelcilik Pazarlama ve Yönetim Konferansı) adlı dünyaca ünlü uluslararası konferansın yedincisi 11 Temmuz 2017 Salı günü, saat 11:00’de, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

15 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek olan konferansta dünyanın her kıtasından onlarca ülkeden Kuzey Kıbrıs’a gelen yüzden fazla konferans katılımcısı, Kuzey Kıbrıs’a ilişkin gerçekleri ve sahip olduğumuz turizm potansiyelini yerinde tecrübe etme imkanına sahip olacak. Turizm ve konaklama işletmeciliği alanındaki akademik çevrelerce en bilinen uluslararası konferanslar içerisinde yer alan AHTMM konferansı kapsamında; turizm potansiyelinin bilimsel veriler ve profesyonellerin uygulama sonuçları ışığında tartışılması, uygulanabilir öneriler geliştirilerek potansiyel farkındalığın artırılması ve harekete geçirilmesi, sorunların turizm akademisyenleri, ilgili kamu bürokratları ve sektör temsilcileri gözüyle irdelenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, KKTC turizmi kaynaklarının tanıtılması olmak üzere, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kazanımların sağlanması, turizm potansiyelinin değerlendirilerek geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, akademik değeri yüksek, ülkemiz turizminin geliştirilmesi hedefine ışık tutacak konularda hazırlanacak olan bildiriler sunulacaktır. Dünya’daki başarılı ve öğretici turizm sektörü uygulama örnekleri bir araya getirilerek bildiri kitapçığı aracılığı tüm Dünya’daki turizm paydaşları ile paylaşılacaktır. Konferans ile ilgili diğer tüm bilgilere ahtmm.emu.edu.tr adresinde ulaşılabilir.

Hasan Kılıç

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Konferans Eş Başkanı Prof. Dr. Hasan Kılıç açılış konuşmasında konferansın DAÜ’de ve Gazimağusa da gerçekleşiyor olmasından ötürü duyduğu gururu ifade etti.  Konferans süresince çalışma ve araştırmaların paylaşılacağını ve fikir alışverişlerinde bulunulacağını kaydeden Prof. Dr. Kılıç, konferansın KKTC turizm sektörünün gelişimi yolunda çok önemli ve özel olduğunun da altını çizdi.

Doğan Gürsoy

Prof. Dr. Kılıç’ın ardından konuşan Konferans Başkanı, Washington Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Gürsoy, KKTC turizminin gelişimi, yabancı öğrencilerin turizme katkısı ile ilgili konuşmasının sonunda katılımcılara konferans süresince iyi vakit geçirmeleri temennisinde bulundu.

Fethi Özboğaç

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ise 1996 yılında DAÜ’den mezun olduğunu ve konferans vesilesiyle tekrardan DAÜ’de olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özboğaç konuşmasında iyi bir pazarlama, yönetim ve reklamlarla ülke turizminin daha iyi olacağına dikkat çekti. 

İsmail Arter

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında bu konferanslarda çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı ve dileğinin bu konferansların sonunda paylaşılan bilgilerin yetkili devlet kurumlarına da iletilmesi ve uygulamaya alınması olduğunu ifade etti. Ayrıca konferansın Gazimağusa’da gerçekleşiyor olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi. 

Necdet Osam

Arter’in ardından söz alan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise Washington Devlet Üniversitesi ile ortaklaşa olarak böyle bir konferansı düzenledikleri için DAÜ Turizm Fakültesi’ne teşekkürlerini iletti. DAÜ’nün 106 farklı ülkeden öğrencisi ve 35 farklı ülkeden de öğretim görevlisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, katılımcılara DAÜ hakkında bilgiler vererek, DAÜ’nün önemli işlere imza attığına dikkat çekti. Prof. Dr. Osam, açılış konuşmalarının ardından konferansa katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim etti.