İçeriğe git

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Saygı ile Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenlerle ölümünün 78. yılında  saygı ile anıldı. DAÜ akademisyen, personel ve öğrencilerinin katılımı ile ilk tören 10 Kasım 2016 Perşembe günü, saat 08:45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde başladı. Marşlar ve Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun ardından Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili 10 Kasım Bildirisi’ni okudu.

Doç. Dr. Cicioğlu konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında bir kere daha şükran ve saygı ile anıyoruz” diyerek sözlerine başladı ve Atatürk’ün  “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’’ sözünü kendisine rehber almış olan KKTC Halkı, devletinin de Atatürk ilke ve inkilaplarıyla birlikte sonsuza dek yaşayacağını vurguladı.

Tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunın ardından saat 09:05’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Prof. Dr. Osam, gerçekleştirdiği konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında saygı, gerçek bir sevgi ve büyük bir özlemle andıklarını belirtti. Prof. Dr. Osam, her geçen gün nutukta söylenen sözlerin ne kadar anlamlı olduğunu daha fazla hissetmeye başladıklarını dile getirerek, Atatürk’ün işaret ettiği yolda yılmadan yürümeye devam edeceklerinin altını çizdi.

DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından tören sona erdi.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1275578692462822/

Panel ve Belgesel Gösterimi Gerçekleştirildi.

Atatürk’ü Anma etkinlikleri çervesinde aynı gün saat 10:30’da ise, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda bir panel gerçekleştirildi. Söz konusu panelde DAÜ – ATAUM Başkanı Doç. Dr. Cicioğlu “Atatürk’ün Vasiyeti”, DAÜ ATAUM Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan “Atatürk’te Ölüm Düşüncesi”,  DAÜ - ATAUM Öğretim Üyesi Dr. Turgay Bülent Göktürk “Mustafa Kemal’i Anlamak” ve DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) Başkanı Çağatay Kır “Mustafa Kemal ve Gençlik” konulu birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından belgesel gösterimi ile panel sona erdi.