İçeriğe git

Türk - İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi ve Bologna Üniversitesi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen  Türk – İtalyan Anayasa Hukuku Konferansı “ Turkish-Italian Constitutional Law Conference”, “Rule of Law: Hukuk Devleti” konu başlığı ile 9 Haziran 2015 tarihinde saat 09:30’da DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Binası’nda gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.  

Açılışta konuşan DAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ulaş Gündüzler, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek konferans süresince görüşülecek Hukuk Devleti konusunun farklı bakış açıları ile değerlendirileceğini bildiri. Bolonya Üniversitesi Hukuk Eğitimi Yüksekokulu Direktörü Prof. Dr. Luca Mezzetti gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek

Konferans süresince görüşülecek olan konular hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Mezzetti’nin ardından konuşan Bolonya Üniversitesi Hukuk Bilimleri Dekanı ve İtalya Hukuk Fakülteleri Dekanlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Giovanni Luchetti DAÜ misafirperverliğinden oldukça memnun olduklarını aktararak Bolonya Üniversitesi hakkında geniş bilgiler verdi. Prof. Dr. Luchetti, konferansta görüşülecek olan konuların önemine değinerek katılımlarından dolayı herhese teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise gerçekleştirdiği konuşmasında Kıbrıs’ta Hukuk Devleti konusunun önemli olduğunu dile getirerek, özellikle gelişmelerin yaşanabileceği Kıbrıs görüşmelerinde önemli tartışma olabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Osam, Bolonya Üniversitesi ile 8 Haziran 2015 tarihinde imzalanan işbirliği sözleşmesi hakkında bilgiler vererek söz konusu işbirliğinin öneminden bahsetti. İki üniversite arasındaki çalışmaların gerçekleştirilen konferans ile başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Osam konferansın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca moderatörlüğünde ilk oturum gerçekleştirildi. İlk oturumda Prof. Dr. Luca Mezzetti “Hukuk Devleti ve Anayasal Geçişler”, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Özen “Avrupa Bütünleşme Sürecinde Hukuk Devleti”, DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Özersay ise “Kıbrıs Sorununun Çözümü ve Müzakere Sürecinde Anayasa Hukuku Açısından Yankıları” konularında birer sunum gerçekleştirdi.

Konferansta DAÜ Hukuk Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İtalya’nın önemli üniversitelerinin (Bolonya Üniversitesi, Roma Unitelma Üniversitesi, Milan “L. Bocconi” Üniversitesi) Hukuk Fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri ile Türkiye’den Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden değerli konuşmacılar yeralıyor. Söz konusu konferans 10 Haziran 2015 tarihinde sona erecek.

İlgili Yazılar