İçeriğe git

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Karatepe'den Önemli Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe araştırma alanında Avrupa’da birinci, dünyada ise beşinci sırada yer alma başarısı gösterdi.

Li, X., Ma, E. ve Qu, H. (2017) tarafından yazılan ve International Journal of Hospitality Management’da yayınlanan “Knowledge Mapping Of Hospitality Research – A Visual Analysis Using Citespace” adlı bilimsel makalede, International Journal of Contemporary Hospitality Management (2009-2014), Cornell Hospitality Quarterly (2008-2014) ve International Journal of Hospitality Management (2008-2014) dergilerinde yayımlanmış makaleler incelenmiştir. 

Bu incelemede, otelcilik alanının kullandığı bilgi ve kuramların ait olduğu disiplinler araştırılmış, çalışmaların aldığı atıflar üzerinde durulmuş, güncel araştırma konuları tespit edilmiş, farklı ülkelerdeki üniversite akademisyenleriyle ortak çalışma yapan araştırmacılar belirlenmiş ve otelcilik alanındaki temel araştırmacılar sırlanmıştır. Bu araştırma sonuçlarına göre, Prof. Dr. Karatepe, otelcilik alanının temel araştırmacıları (core scholars) arasında gösterilmiş olup, Avrupa’da birinci, dünyada ise beşinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Yine bu makalede Prof. Dr. Osman M. Karatepe’nin üç yayınının 2008 – 2014 aralığında en fazla atıf alan yayınlar arasında yer aldığı görülmüştür. 

Araştırma sonuçlarına göre; Prof. Dr. Karatepe’nin yer aldığı sıra daha önce elde etmiş olduğu sıranın bir adım önünde yer almaktadır. Prof. Dr.  Karatepe’nin halihazırda yayınlarının almış olduğu atıflar H – Index kapsamında ele alınırsa, Scholar Google’a göre 35, Web of Science’a göre 35 ve Scopus’a göre 24’tür. Bu bulgular, yayın sayısının yanında, yayının okunup kaliteli bilimsel dergilerde almış olduğu atıfların da önemli olduğunu ortaya koymaktadır.