İçeriğe git

Tom’s Kitchen Restoranları İle Eğitimde İş Birliği Kapsamında Ünlü Şef Rıchard O’connell DAÜ’de

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, geçtiğimiz yıl dünyanın en prestijli şefleri arasında kabul edilen, İngiltere’nin en genç iki Michelin yıldızlı Tom’s Kitchen Restoranları’nın sahibi ve şefi Tom Aikens ile bir atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirdikten sonra bunun meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade etti.

DAÜ Gastronomi ve Mutfak sanatları eğitiminde ülkenin lokomotifi olduklarını belirten Prof. Dr. Kılıç, yine bir ilki gerçekleştirdiklerini ve 2 Michelin yıldızlı Tom’s Kitchen restoranlarının grup şefi Richard O’Connell’i ders vermek üzere davet ettiklerini vurguladı.  Prof. Dr. Kılıç, uluslararası arenada isim yapmış bir restoran şefinin ülkede ilk kez bir üniversitede ders verdiğini belirterek, bunun son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Kılıç, 2 yıl önce 3 öğrencinin Tom’s Kitchen’da yapmış oldukları staj süresince göstermiş oldukları çalışma isteği ve öğrenme arzusu sonucunda her üçünün de Tom’s Kitchen’da işe başladığının altını çizerek, içlerinden Mustafa Kocabaşoğlu’nun ilk yılda kısım şefliğine yükseldiğini ve “Eğitim İş Birliği” kapsamında A La Carte Mutfak dersini vermek için üniversitede bulunan şef Richard O’Connell’ın yardımcılığını üstlendiğini belirterek, bunun da gurur verici olduğunu ifade etti. 

Michelin yıldızlı Tom’s Kitchen Restoranları’nın grup şefi Richard O’Connell tarafından verilen A la Carte Mutfak dersi kapsamında öğrenciler, şef O’Connell ile beraber dört gün boyunca ön hazırlık sonrasında farklı pişirme yöntemlerinin uygulandığı yemeklerin sunumunu takiben, son gün ikili gruplar halinde önce uygulama ardından da yazılı sınavlar gerçekleştirilecekler. Ardından öğrencilere Tom’s Kitchen Restorantı tarafından sertifikalar da dağıtılacak.