TC Uyruklu Öğrenciler İçin DAÜ'ye Koşulsuz Kayıt Hakkı

7 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve KKTC lise öğrencileri yanında bu yıl ilk kez, lise öğrenimini kesintisiz olarak (4 yıl) KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan, TC vatandaşı öğrencilere yönelik olarak da yapılan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’na katılıp, sınavı başarıyla geçen TC uyruklu öğrenciler DAÜ’ye koşulsuz kayıt yaptırabilecekler.

TC ve KKTC hukukuna göre kurulan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmaya ek anlaşma onaylanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6729 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmaya ek anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun maddesini imzaladı. İmzalanan söz konusu kanun maddesi kapsamında bu yıl DAÜ Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’na girmiş ve kazanmış olan TC uyruklu öğrenciler, 2 Eylül 2016 tarihine kadar yasal kapsamda DAÜ’ye kayıtlarını yaptırabilecekler. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, DAÜ’ye ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin gerekli işlemler için öncelikle DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edilerek, kayıt işlemleri ile ilgili evrak ve harç ücretlerine dair gerekli bilginin, DAÜ resmi internet sayfası http://www.emu.edu.tr adresinden edinilebileceği belirtildi.