İçeriğe git

Şehit Osman Ahmet İlkokulu Öğrencileri DAÜ Turizm Fakültesi’nde Elma Şekeri Yapmayı Öğrendiler

Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğrencileri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Şef Hakan Doğan ve Şef Mine Adalıer eşliğinde elma şekeri yaptılar. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler kendi yaptıkları elma şekerlerini yemenin hazzını yaşadılar.

Şehit Osman Ahmet İlkokulu Müdürü Caner Kızılörs, sınıf öğretmenleri Evrim E. Öztüren ve Şengül Cennet Öz, DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Öztüren ve Yrd. Doç. Dr. M. Güven Ardahan’ın da hazır bulunduğu etkinlik sonunda, öğrenciler tüm yaşamları boyunca unutamayacakları bir tecrübe kazandılar.

Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğrencileri, DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından karşılandı ve elma şekeri yapma etkinliği başladı. Çocuklar, Öğretim Görevlisi Uzman Şef Hakan Doğan ve Şef Mine Adalıer ile tanıştılar ve elma şekeri yapma teknikleri hakkında bilgi aldılar.

Sarı elmalarını seçen öğrenciler, DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile birlikte elmaları şeker ile kapladılar. Öğrenciler, sınıf öğretmenleri ile birlikte katıldıkları etkinlikte hem eğlenip hem üretmenin de mümkün olduğunu gördüler ve kendi ürettikleri şekerleri yediler.