İçeriğe git

“SAKLAMBAÇ” izleyicilerle buluşuyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Türkiye’de toplumsal bir konu olan çocuk gelinler ile ilgili kısa film çekti.

DAÜ Halkla İlişkiler ve BasınMüdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, DAÜ İletişim Fakültesi doktora öğrencileri Mert Yusuf Özlük ve Engin Aluç’un çocuk gelinler konusuna dikkat çekmek için çektikleri kısa film “Saklambaç” ismini taşıyor. Saklambaç kısa filmi 25 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında DAÜ – KAEM’in uluslararası konferansında ilk kez seyirciyle buluşacak.

Türkiye’de kendilerinden yaşça büyük kişilerle evlendirilen çocukların varlığının araştırmalarla ispatlandığını söyleyen filmin yönetmeni Mert Yusuf Özlük, “Ancak bu konuyla ilgili istatistiklerden ziyade farkındalık yaratmak adına kamu spotları, kısa filmler ve bunun gibi görsel projeler arttırılmalıdır” dedi.

“Çocuk gelinler”
Mert Yusuf Özlük ayrıca Saklambaç gibi kısa filmler ne kadar çok kişiye ulaşırsa kadın – erkek eşitsizliği ve çocuk istismarı üzerine farkındalığın o kadar artacağını kaydetti.

Filmin senaristi Engin Aluç ise, “Oyun çağındaki çocuk gelinler içinde bulundukları travmatik durumdan dolayı bu süreci intiharla sonuçlandırmakta ya da bu şekilde yaşamlarını sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalarak devam ettirmektedirler” dedi. Aluç, film ile dikkat çekmek istedikleri önemli noktalardan birinin de “çocuk gelin” ve damat arasındaki yaş farkı olduğunu belirtti.

Filmin künyesi ise şöyle; yapımcı ve yönetmen Mert Yusuf Özlük, senaryo ve müzikler Engin Aluç, sanat yönetmeni Aylin Uğurlu, kamera Mustafa Ersin Kılıç, oyuncular Şenol Gümüş ve Edayla Eriş.