İçeriğe git

Robert Morris Üniversitesi Rektör Yardımcısı DAÜ Rektörlüğü'nü Ziyaret Etti

ABD’de faaliyet gösteren Robert Morris Üniversitesi’nin (RMU) Rektör Yardımcısı Derya A. Jacobs Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) gelerek, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’yı ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretde iki üniversite arasındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı konuları görüşülürken, Rektör Vekili Prof. Dr. Osam ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amca tarafından Jacobs’a DAÜ’nün akademik yapısı, altyapı olanakları, kampüs olanakları, öğrenci profili ve uluslararası akreditasyonları konusunda geniş bilgiler verildi. İki kurum arasındaki ileriye dönük yapılabilecek işbirliği çalışmalarının da ele alındığı görüşmelerde, RMU Üniversitesi Rektör Yardımcısı Jacobs, DAÜ’nün gelişimini ve kalitesini takip ettiklerini ve DAÜ’nün uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite olduğunu kaydetti.

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ile Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan, Robert Morris Üniversitesi’nin davetlisi olarak Eylül ayında ABD’nin Pittsburgh kentine giderek, burada çeşitli sunumlar ve atölye çalışmalarına katılmışlardı. İki Üniversite arasındaki anlaşmalar çerçevesinde Robert Morris Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi de önümüzdeki günlerde DAÜ’ye gelerek çeşitli akademik etkinlikler gerçekleştirecek.