Prof. Dr. Bryant DAÜ Bilgisayar Mühendisliği’nde Seminer Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yer alan University of North Texas Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barrett R. Bryant’ı ağırladı. Prof. Dr. Bryant, Bilgisayar Mühendisliği Amfisi’nde “Uygulama Alanına Yönelik Programlama Dilleri” konusunda bir seminer verdi.

Prof. Dr. Bryant, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Enstitüsü (IEEE) ve Bilgisayar Makineleri Birliği (ACM) kuruluşlarının ‘Senior’ düzeyde üyesi olup, 150’nin üzerinde bilimsel makale yayımlamış önemli bir bilim adamı olarak tanınıyor. Öğrencilerin ilgiyle izlediği seminerde, Prof. Dr. Bryant, HTML’den Excel’e uzanan bir yelpazede değişik uygulama alanları için tasarlanmış programlama dillerinden örnekler vererek, bu konuda gelecekte neler beklenebileceğini anlattı. Seminer sonrasında Prof. Dr. Bryant, DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Işık Aybay ve Bölüm ABET Akreditasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zeki Bayram ile iki üniversite arasında iş birliği imkanlarını ele aldı. Taraflar bu konuda en kısa sürede gerekli girişimleri başlatma konusunda anlaştı.