İçeriğe git

Özçekim Yarışması

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, lise öğrencilerine yönelik SELFEMU isimli bir özçekim fotoğraf yarışması düzenliyor. 25-27 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. DAÜ Tanıtım Günleri kapsamında üniversiteyi ziyaret eden öğrenciler arasında yapılacak yarışmada kazanan öğrenciye Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sponsorluğunda akıllı telefon ödülü verilecek.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, özçekim fotoğrafın özellikle gençler arasında çok yaygınlaştığını ve önemli bir kendini ifade aracı haline geldiğini belirtti. Prof. Dr. İrvan, “Özçekim fotoğraf, yeni nesil akıllı telefonların bizlere sunduğu önemli bir imkân. Özellikle facebook ve twitter gibi sosyal medyada çok sayıda özçekim fotoğrafı görüyoruz. Bu yarışmayla, öğrencilerin hem kendilerini ifade etmelerini hem de DAÜ kampüsünü başka bir gözle görmelerini istedik” dedi.    

Yarışma hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Süleyman İrvan, öğrencilerin DAÜ temalı özçekim fotoğraflarıyla facebook üzerinden yarışmaya katılacaklarını, cep telefonlarıyla çektikleri özçekim fotoğraflarda hem öğrencinin hem de DAÜ’nün tanınabilir bir mekânının görüntüsünü arayacaklarını ifade etti. Her öğrencinin yarışmaya tek bir kare fotoğrafla katılabileceğini belirten İrvan, tanıtım günleri etkinliğinin ardından bir komite tarafından seçilecek 10 fotoğrafın facebook üzerinde 3-8 Mart tarihleri arasında facebook kullanıcılarının oylamasına sunulacağını, en çok beğeni alan özçekim fotoğrafa akıllı telefon ödül verileceğini ifade etti.