Olasubomi Iginla Aına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı Makamında Ziyaret Etti

Britanya İmparatorluğu (Onursal) Mükemmeliyet Önderliği Üyesi, Lightup Foundation Derneği Yöneticisi ve Global NGO Direktörü Olasubomi İginla Aina, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret etti. 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü, saat 14:30’da gerçekleştirilen söz konusu ziyarette ülkedeki Afrika kökenli öğrencilerin yükseköğrenimleri boyunca edindikleri deneyimleri dinlemek ve elde edilen bilgileri Afrika’da paylaşmak amacında olduklarını dile getiren Aina, DAÜ’de bulunmaktan ve Afrika kökenli öğrencilerin güncel bilgilerini almaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Ziyarette DAÜ’de uluslararası öğrencilerin lisansüstü programlarda araştırma görevlisi olarak araştırma etkinliklerine de önemli katkıda bulundukları vurgulandı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın ziyarette Aina ile DAÜ’nün faaliyetleri ve üniversitede eğitim alan Afrika kökenli öğrencilerin durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 24 farklı ülkeden 1000’i aşkın akademik personeli bünyesinde barındıran DAÜ’de 104 ülkeden yaklaşık 15 bin öğrencinin kaliteli eğitim almakta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ Uluslararası Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Birimi’ne bağlı 30’a yakın öğrenci kulübü bulunduğunu ve bu kulüplerin kendi yönetimlerini seçimle belirleyerek akademik yıl boyunca ülkelerini ve kültürlerini tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemelerine destekte bulunduklarını aktardı. Prof. Dr. Hocanın, ziyarette ayrıca DAÜ’nün mezunlarına sağladığı olanaklardan ve Afrika kökenli mezunların başarılarından örnekler verdi. Gelecekte Aina’nın mensubu olduğu kuruluşlarla DAÜ arasında yapılabilecek olası iş birliği olanaklarının da tartışıldığı ziyaret sonunda, Prof. Dr. Hocanın tarafından Aina’ya DAÜ’ye özgü hediye takdiminde bulundu.