İçeriğe git

Okumak İnsanı Geliştiren Bir Unsurdur

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İhtiyat Sandığı Müdürlüğü görevini yürüten Erman Yaylalı, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Lefkoşa’da yürütülen yüksek lisans programlarından oldukça memnun olduğunu belirtti. Yaylalı, 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde İşletme Yönetimi programına kayıt yaptırdığını belirterek, okumanın insanı geliştiren bir unsur olduğunu vurguladı. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladıktan sonra iş hayatına atıldığını aktaran Yaylalı, DAÜ’de almış olduğu yüksek lisans eğitimi ile bilgilerini tazeleyerek çalıştığı kuruma daha da faydalı olduğuna inandığını belirtti.

Yaylalı, programın Lefkoşa’da ve mesai saatleri dışında yürütülüyor olmasının da kamu çalışanları için oldukça büyük bir avantaj sağladığına vurgu yaparak, DAÜ gibi kaliteli bir eğitim kurumundan eğitim aldığı için oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Yaylalı, kendini geliştirmek ve kariyer sahibi olmak isteyen herkese Lefkoşa’da yürütülen yüksek lisans programlarını önerebileceğini de sözlerine ekledi.

DAÜ’den Lisansüstü Programlara Özel Uygulama

DAÜ 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Türkçe yürütülen Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarına öğrenci kabul ediyor. Öte yandan Eğitim Fakültesi’ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programlar Lefkoşa’da da yürütülecek.   

2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılıyor. Ayrıca, devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen talepler de dikkate alınarak DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim gerçekleştirilecek.