Nijerya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı DAÜ'yü Ziyaret Etti

Nijerya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ibrahim Isah, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyaret sırasında konuşan Isah, DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nijerya’daki eğitim sistemi ve öğrencilere sunulan burslar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Nijerya’lı öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelirken yaşadığı vize sıkıntılarından bahseden Isah, aynı zamanda Nijerya’lı öğrencilere uygulanan burslarda yaşanan sıkıntılardan da söz etti. Prof. Dr. Osam, Nijerya’lı öğrencilere uygulanan vize uygulamalarında ortaya çıkan problemlerin sona ermesi için gerekli kişilerle irtibata geçtiklerini belirterek, DAÜ’nün Nijerya’dan gelen öğrencilere uygulanan burs olanaklarında yaşanan sıkıntıların da ortadan kalkması için gerekli çalışmaları başlattığını aktardı.

Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca,  Rektörlük Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş de hazır bulundu. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam, Nijerya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Isah’a Kıbrıs’a özgü lefkara işi pano takdiminde bulundu.