İçeriğe git

Mimarlık Öğrencileri Dış Mekan Uygulamalı Dersler Yapıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileri ARCH 305: Architectural Drawing and Presentation Techniques (Mimari Çizim ve Sunum Teknikleri) dersi kapsamında, Rektörlük Binası önünde Prof. Dr. Kokan Grchev ve araştırma görevlisi Nazgol Hafizi eşliğinde dış mekanda ders gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 20 öğrencinin katıldığı ders, öğrencilerin mimari elementleri görsel gözlemleme ve gözlemlenen ayrıntıları detaylı çizim ve sunumla anlatma becerilerini geliştirme amacını taşımaktadır. Dönem içinde birçok çizim ve sunum üzerine pratik ve teorik bilgi edinen öğrenciler, dönem sonunda ise kampüs üzerinde bulunan çağdaş yapıları gözlemleme, anlama, çizme ve onların en iyi özelliklerini sunma fırsatı bulmuşlardır.

DAÜ Rektörlüğü önünde gerçekleşen derste, öğrenciler pratiğe yönelik çalışmalarında var olan becerilerini sergilemelerine ek olarak, tasarım ve mimari yapıları tanıma ve sunma süreçlerinde sıklıkla kullanılan grafik teknikleri ve grafik dilini kullanma fırsatı yakalamışlardır.

Dersin dış mekanda gerçekleşmesinin sebeplerinden biri de DAÜ Mimarlık Bölümü’nün verdiği mimarlık eğitiminin misyonunun önemli bir parçası olan modern mimariyi anlayıp, görsel düşünce ve tasarım aracılığıyla görsel düşünce kavramlarını yorumlama yeteneğini geliştirmek ve dış mekanda uygulamaya koymak olmuştur.