İçeriğe git

Mimarlık Bölümü'nde Sergi Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde, geçtiğimiz günlerde ARCH 347: Mimarı Yapı ve Malzemeler III dersi çerçevesinde sergi düzenlendi.

Doç. Dr. Müjdem Vural koordinatörlüğünde yürütülen ders kapsamında, Vural’la birlikte Öğretim Görevlisi Sertaç İlter ve Araştırma Görevlisi Ehsan Reza’nın önderliğinde 60 öğrencinin 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde; dönem içinde ve dönem sonunda yaptıkları projeleri sergilendi ve öğrenciler diğer öğrenciler ve akademisyenlerle yaptıkları işleri paylaşma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.

Projeler kapsamında, Avrupa’daki güncel projeler arasından seçilip öğrencilerden 1/20 ölçeğinde çizim ve 1/10 ölçeğinde maket yapmaları istendi. Öğrenciler dönem içinde derste işlenen prefabrikasyon yöntemleri, strüktür sistemleri, iskelet, panel ve hücre sistemleri konuları doğrultusunda çalışmalarını yapmışlar; dönem sonunda ise iki cidarlı cephe tasarımı çalışmışlardır. Sergi, Mimarlık Fakültesi Alpay Özdural Sergi Salonu’nda üç gün süresince görülebildi.