İçeriğe git

Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu DAÜ'deydi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu 15 Nisan 2014 Salı günü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından organize edilen “Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışmaları”nın Mutfak ve Servis ayağına ev sahipliği yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) ziyarette bulundu. Karpaz Kumyalı Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi’nden üçer kişilik grupların yarıştığı etkinlik için DAÜ Turizm Fakültesi’ne gelerek yarışma ile ilgili bilgiler alan Bakan Dr. Arabacıoğlu, bu yarışmanın öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve okullarda gördükleri teorik bilgileri pratikte uygulama imkanı bulduklarını ifade etti ve DAÜ’ye de Turizm Fakültesi’nin imkanlarını kullanıma sunduğu için teşekkürlerini iletti. Bakan Dr. Arabacıoğlu’na ziyarette MEB Müsteşarı Sevgi Dağgin, Özel Kalem Müdürü Fatma Anıl Öder ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Metin Gültekin eşlik etti.     

Söz konusu yarışmanın ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç, ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici ile Tower Restorant’ta öğle yemeği yiyen Bakan Dr. Mustafa Arabacıoğlu, yemeğin ardından ise DAÜ Rektörlüğü’ne gelerek, Rektör Prof. Dr. Öztoprak ile makamında bir süre görüştü.

KKTC Yüksek Öğrenim Politikaları Değerlendirildi

DAÜ Rektörlük Makamı’ndaki görüşmede DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak ile KKTC Yüksek Öğrenim Politikaları konusunda görüş alışverişinde bulunan Bakan Dr. Arabacıoğlu, DAÜ’nün KKTC için yüksek öğrenime yön veren en önemli eğitim kurumu olduğunun altını çizerek, Bakanlık olarak DAÜ’ye her zaman desteklerinin süreceğini söyledi. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak ise DAÜ’deki son akademik gelişmeler, yeni programlar, alınan akreditasyonlar ve kampüs alt yapı çalışmaları hakkında Bakan Dr. Arabacıoğlu’na detaylı bilgiler aktardı.