İçeriğe git

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız DENKTAŞ DAÜ’de anıldı

Temel misyonu Kıbrıs Türk Toplumu’nun tarihsel bağlamda vermiş olduğu varoluş mücadelesi ile hayatı boyunca Kıbrıs Türk Toplumu’na hizmet eden Rauf Raif Denktaş’ın yapmış olduğu çalışmaları incelemek ve bunları evrensel boyuta tüm yalınlığı ile taşımak olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Tarihi Araştırma Merkezi (DAÜ- RRDAM) , 8 Ocak 2014 Çarşamba günü, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda merhum kurucu cumhurbaşkanı rauf raif denktaş’ı anma etkinliği gerçekleştirdi.

Ebediyete intikalinin 2. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı ve Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı’nın oğlu Serdar Denktaş da katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı ve  DAÜ- RRDAM Başkanı Prof. Dr. Necdet Osam katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek kurucu cumhurbaşkanı Denktaş’ın Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesindeki yerini anlattı.

Üniversite adına konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak Denktaş’ın Kıbrıs adası ve Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesi ile özdeşleştiğini belirterek Denktaş’ın tüm türk dünyası tarafından saygı duyulan bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş ise gerçekleştirdiği konuşmasında bu etkinliğinin bir vefa etkinliği olduğunu dile getirerek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği gecen herkese teşekkürlerini iletti. Denktaş, merhum kurucu cumhurbaşkanı Denktaş’ın geriye bıraktığı devlet ve inancın hala daha devam etmekte olduğunu da aktardı.

Etkinlik ana konuşmacılardan Ergün Olgun’un gerçekleştirdiği “Görüşmecilik Olgusu ve Kıbrıs Davası” ile Taner Erginel’in “Hukukçu Gözüyle Rauf Raif Denktaş” konulu  sunumları ile sona erdi.

http://www.youtube.com/watch?v=toXsRGrnFhY