Matematik Profesörü Allal Guessab DAÜ’de Konferans Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) tarafından organize edilen 7. Kariyer Günleri çerçevesinde Fransa’dan üniversiteyi ziyarete gelen Universite de Pau et des Pays de l’Adour (UPPA) Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Allal Guessab, 1 Mart 2019 Cuma günü, saat 15:00’te, Fen ve Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu’nda “Delaunay Triangulation, Voronoi Diagrams and Applications” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan’ın yanı sıra, fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımcılar, Prof. Dr. Guessab’ın sunumunu ilgiyle takip etti. Konferans sonrasında, Prof. Dr. Guessab’ın DAÜ’yü ziyaretiyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özarslan, iki bölüm arasındaki iş birliğinin güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Ortak Yüksek Lisans Programı

Diğer yandan, UPPA Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Guessab, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov, DAÜ ile UPPA arasında ortak yapılması planlanan “Applied Mathematics” başlıklı yüksek lisans programı ile ilgili detayları görüşmek üzere DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a ziyaret gerçekleştirdi. Prof. Dr. Osam, Prof. Dr. Guessab’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, ortak yüksek lisans programının en kısa zamanda gerçekleştirilebilmesi için gereken tüm desteği vereceğini ifade etti. Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş’in de hazır bulunduğu ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam, Prof. Dr. Guessab’a Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulundu.