İçeriğe git

Letonya ve Bulgaristan'dan Öğretmen Sendikaları DAÜ'yü Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Letonya ve Bulgaristan’dan gelen öğretmen sendikalarını ağırladı. 15 Ekim 2015 Cuma günü, saat 11:00’de DAÜ’ye gelen sendika yetkilileri DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret sırasında konuşan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en eski ve en köklü üniversitesi olduğunu belirterek DAÜ hakkında geniş bilgiler verdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 100’ün üzerinde farklı ülkeden öğrencisi bulunduğuna dikkat çekerek DAÜ’nün çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ve her bir öğrencinin barış içerisinde DAÜ’de eğitim aldığını vurguladı. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün sahip olduğu uluslararası akreditasyonlar hakkında da geniş bilgiler verdi.

DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen’in de katıldığı söz konusu ziyarette Prof. Dr. Sözen, DAÜ’nün global bir aile olduğuna dikkat çekerek DAÜ’de din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm öğrencilerin bir arada huzur içerisinde eğitim aldığını belirtti. Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Akademik Personel Sendika (DAÜ-SEN) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok da hazır bulundu.  Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam sendika yetkililerine Kıbrıs’a özgü DAÜ logolu Lefkara işi pano takdiminde bulundu.