İçeriğe git

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Pishtiwan Sadıq ve Heyeti DAÜ'ye Geldi

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Pishtiwan Sadiq, beraberindeki heyetle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) davetlisi olarak bugün (26 Şubat 2015 Perşembe) özel uçakla ülkemize geldi.

Saat 17:00’de Ercan Havalimanı’na inen Bakan Dr. Sadiq, burada KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve ekibi tarafından karşılandı. Ardından Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arteri’i ziyaret eden heyet, burada bölgeyle ilgili bilgiler aldı. Arter, Irak’lı heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki bölge arasında yapılabilecek işbirliklerini değerlendirdi. Gazimağusa Belediyesi ziyaretinin ardından DAÜ’ye gelen Irak’lı heyet, Rektörlük Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Prof. Dr. Necdet Osam: “DAÜ bugün çok önemli konuklar ağırlıyor”

DAÜ’deki toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün bugün çok önemli konuklar ağırladığını ifade ederek, Bakan Dr. Sadiq ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Eğitim bağlamında Kuzey Irak’la geleceğe yönelik ciddi çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydeden Prof. Dr. Osam, ilişkileri güçlendirmek ve ileriye götürmek adına çalışacaklarını kaydetti.

Bakan Dr. Sadiq: “DAÜ dünya sıralamasında üst sıralarda”

Genelde KKTC, özelde ise DAÜ ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında gerçekleştirilebilecek eğitim işbirliği konularını görüşmek üzere davet edilen Bakan Dr. Sadiq, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok güzel bir şekilde karşılandıklarını ifade eden Dr. Sadiq, DAÜ ile ilgili çeşitli arşatırmalar yaptıklarını ve dünya sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu gördüklerini vurguladı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve ekibinden DAÜ ile ilgili detaylı bilgiler alan Dr. Sadiq, DAÜ gibi kendini uluslararası arenada kanıtlamış bir eğitim kurumu ile de işbirliği yapmaktan büyük bir onur duyacaklarını ifade etti. Bakan Dr. Sadiq “Sizlerin daveti ile hem havası hem eğitimi güzel çok önemli bir yere geldik. Bundan sonra da sık sık ziyaret edeceğiz. Eğitim ve idari açıdan güzel işbirlikleri yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından DAÜ tanıtım filmini izleyen heyete, DAÜ Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca detaylı bilgiler verdi. 1979 yılında 150 öğrenci ile eğitim hayatına adım atan DAÜ’nün, bugün 98 farklı ülkeden 19.100 civarında öğrencisi bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Amca, ana hedefin uluslararasılaşma  ve akredite olmak olduğunu ve bunu da başardıklarını ifade etti. Prof. Dr. Amca, alt yapı olanakları, akreditasyonlar, sosyal yaşam, kampüs olanakları, öğrenci profili gibi konularda da konuk heyete bilgiler aktardı.

DAÜ Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirilen toplantıya Bakan Dr. Sadiq’ın yanısıra Bakan Yardımcısı Kawa Omar Hamad, Danışmanlar Kokaz Hussein Azeez ve Ziyad Abdulkader Ahmed, Divan Başkanı Mariwan Bagok Aziz, Bakanlık Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Fateh Mohammed Ahmed, Ster Group Başkan Yardımcısı Dr. Hallow Talabani ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amca, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici katıldı.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Pishtiwan Sadiq, 27 Şubat 2015 Cuma günü ise KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve  KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile görüşmelerde bulunacak. Ayni gün saat 15:00’ten itibaren yeniden DAÜ’ye gelecek olan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Pishtiwan Sadiq, burada tüm fakülte ve tesisleri gezerek, dekanlarla yapılacak toplantıya katılacak. Bakan Dr. Sadiq ve beraberindeki heyet, 28 Şubat 2015 Cumartesi günü özel uçakla ülkeden ayrılacak.

İlgili Yazılar