İçeriğe git

KKTC’nin En Önemli Bilgisayar Şirketinin Başında Bir DAÜ’lü Yer Alıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 1990 yılı Bilgisayar Programcılığı mezunu Havva Taçyıldız KKTC’nin en önemli bilgisayar şirketlerinden biri olan Analiz System Özgü Ltd. yöneticiliğini başarıyla yürütüyor. Mezun olduktan sonra bankacılık sektöründe çalışan Taçyıldız yedi yıl bankacılık sektörüne hizmet verdikten sonra KKTC’de faaliyet gösteren Analiz System Özgü Ltd. şirketinde çalışmaya başladığını bildirdi.

Şirketin faaliyetlerinden bahseden Taçyıldız, şirketin yazılım geliştirme alanında hizmet vererek devlet kurumları ve özel işyerleri de olmak üzere ihtiyaçlar doğrultusunda özel yazılımlar da geliştirdiklerini bildirdi. Ayrıca KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ticaret liselerinde muhasebe uygulamalarında yazılımların ders olarak uygulandığını bildirdi. Taçyıldız ayrıca Gazimağusa, Lefkoşa ve Güzelyurt bölgelerinde New Tech Teknoloji Market adı altında mağazalarının bulunduğunu da belirterek bilgisayar ile ilgili ürünlerin satışının yanı sıra teknik servis bakım ve onarım hizmetlerinin de verildiğinin altını çizdi.  Eğitim merkezlerinde standart bilgisayar kullanımı ve expert sistem programları ile ilgili dersler verildiğini de vurguladı.

DAÜ’den aldığı eğitim sayesinde iş hayatında başarılı olduğuna inandığını belirten Taçyıldız, DAÜ’de aldığı eğitimin farklı bilgiler öğrenme becerisi kazandırdığını da aktardı. DAÜ’nün öğrencilerini kendilerini geliştirme ve yenilikleri takip etme yönünde eğittiğinin altını çizen Taçyıldız, DAÜ’de aldığı eğitimden sonra yenilikleri ve gelişmeleri nasıl takip edeceğini bildiğini ve bu nedenle de iş hayatında başarıyı yakaladığını vurguladı.

DAÜ’nün KKTC’nin eğitim alanında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Taçyıldız, DAÜ ile birlikte KKTC gençliğinin üniversite ve kaliteli eğitim sorununun tamamen ortadan kalktığını vurguladı. DAÜ’de yaşanan gelişmeleri her zaman takip ettiğinin altını da çizen Taçyıldız, birçok DAÜ mezununun bugün dünyanın birçok yerinde önemli pozisyonlarda çalıştığını da sözlerine ekledi. Taçyıldız ayrıca Analiz System Özgü Ltd. bünyesinde de birçok DAÜ mezununun çalıştığını da vurguladı.

Yeni mezun olacak öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Taçyıldız, üniversite eğitimin en temel eğitim olduğunu belirterek yapmaktan keyif alacakları mesleklere yönelmelerini ve bu alanda eğitimler almalarını vurguladı.