İçeriğe git

KKTC Su Temin Projesi ve Etkileri Değerlendirme Paneli Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla, “KKTC Su Temin Projesi ve Etkileri Değerlendirme Paneli” gerçekleştirildi.

24 Mart 2014 Pazartesi günü, saat 13:30’da, Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen panelde DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Amca "Risk Faktörleri ve Önlemler", UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Çelik "Proje'nin Yönetimi", DAÜ İnşaat Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Umut Türker “KKTC’de “Su”ya Arz/Talep”, DAÜ Ekonomi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Sertoğlu "Suyun Tarımda Yaratacağı Dönüşüm", Su İşleri Dairesi Müdürü Taner Turgay Hoşsöz “Yüzeysel Sular ve Projede Son Durum Tespiti” ve Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ise “KKTC’de Yerel Kaynaklar ve Su Kullanımı” konularında konuşma yaptılar. Panelin açılış konuşmaları ise DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından gerçekleştirildi.

Panele, akademisyenlerin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin yanısıra özellikle Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı dairelerden de katılım yoğun oldu.  

http://www.youtube.com/watch?v=yculLyBcrA8