İçeriğe git

KKTC Başbakanlığı ile DAÜ Ekonomi Konulu Protokol İmzaladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında “Ekonominin Geliştirilmesine Yönelik Projelerin Yürütülmesine İlişkin Protokol” imzalandı. 19 Şubat 2014 Çarşamba günü, KKTC Başbakanlığı’nda imzalanan protokole Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak imza koydu. Söz konusu protokol imza töreninde Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hüseyin Gürşan’ın yanısıra, DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Besim ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Sertoğlu ile DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

İmzalanan protokol ile KKTC Başbakanlığı’nın hükümet düzeyinde belirlenen veya belirlenecek olan ekonomi politikalarının yürütülmesi ve KKTC’de sürdürülebilir ekonomik yapının sağlanabilmesine yönelik gerekli çalışmalarda DAÜ Rektörlüğü ile işbirliği yapmak ve DAÜ akademisyenlerinin ve uzmanlarının koyacakları katkılar ile ekonomik gelişmeye yönelik projelerin yürütülmesi amaçlanıyor. Ekonomik gelişmeye yönelik yapılacak projelerde DAÜ dışındaki diğer KKTC üniversitelerinden de ayrıca yararlanılacağı açıklandı. Protokol kapsamında DAÜ ve diğer KKTC Üniversitelerinin katkısı ile KKTC’de istikrarlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlamak üzere sektör temelli analizler yapılacak, politika önerileri geliştirilecek ve eylem planları hazırlanacak.

Prof. Dr. Öztoprak: “Topluma hizmet DAÜ’nün görevleri arasındadır.”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, DAÜ’nün kaliteli yüksek eğitim vermesinin yanında topluma hizmet konularında da sorumluluk sahibi bir kurum olduğunu ifade etti ve böyle bir protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışacaklarını söyledi. “Çok farklı ülkelerden kendi alanlarında uzman yüzlerce akademik personel bugün DAÜ’de öğrencileri eğitmektedir. Bunların arasında ekonomi, finans ve siyaset alanından da çok değerli isimler vardır. DAÜ’lü uzmanların görüş ve projelerini Başbakanlık ile paylaşmak bizler için gurur kaynağıdır.” diyen Prof. Dr. Öztoprak, KKTC’nin sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşması için gerekli katkıyı koyacaklarını ifade etti.